Супериновативният подход йога за бременни – вече и в Добрич

Работилница за родители и училище за бъдещи такива стартират в Добрич от днес. Клуб „Усмивки” провежда този следобед семинар-практикум за предизвикателствата в общуването с новите поколения. Супериновативния подход за психическа и физическа подготовка за раждането, както и първото съзнателно общуване на майката с детето, чрез йога, вече може да се практикува и в Добрич.

Супериновативният подход йога за бременни – вече и в Добрич
Всеки родител иска детето му да израсне пълноценна и успешна личност, да разкрие и реализира истинските си способности и заложби. Ала ключът за това се крие в самия родител, в осъзнатия му избор да бъде ОТГОВОРЕН РОДИТЕЛ. Родителството е комплексно умение и призвание, и мисия, за която като родители се учим цял живот, израстваме заедно с децата си и почти винаги се колебаем между ”това да” и „това не”.
 
.jpgВ Работилницата за родители ние няма да предлагаме готови рецепти, споделят учредителите на клуб „Усмивки” Жулиета и Зорница, а заедно ще търсим отговорите - за здравето на децата ни, за въпросите, които ни задават и тези, които сами си задаваме, за гнева, агресията и наказанията, за добрата дума и милувката, за това, което знаем от нашите родители и това, което не искаме да се случи на нашите деца и още, и още… Защото родителите са първите и най-важни учители в живота на децата си.

Стартираме работата в нашата РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ с практически семинари  на тема: ”Общуване чрез игра, движение и емоция с малкото дете” организирани съвместно с Фондация „Деца на бъдещето” - Варна. На 9 февруари от 14.30 ч до 16.30 ч е първият семинар-практикум – „БУДНИ РОДИТЕЛИ - БУДНИ ДЕЦА” за предизвикателствата в общуването с новите поколения деца. Предстоят: ”ЗДРАВИ РОДИТЕЛИ - ЗДРАВИ ДЕЦА – техники за овладяване на стреса в ежедневието,  УМНИ РОДИТЕЛИ - УМНИ ДЕЦА - възрастова кинезиология за деца, ЩАСТЛИВИ РОДИТЕЛИ - ЩАСТЛИВИ ДЕЦА - техники за емоционално общуване . Ще търсим отговори в хомеопатията за деца, както и в утвърдени световни практики като системата на д-р Т. Гордън „ТРЕНИРАНЕ НА УСПЕШНИ РОДИТЕЛИ”в лицето на психоложката Кремена Ненкова - сертифициран обучител по програмата.

За тези, които са избрали в техния дом да изгрее малко слънчице предлагаме УЧИЛИЩЕ ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ. Вече започнаха заниманията в курса „ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ” - за добра физическа и психическа форма по време на бременността и раждането, а в края на февруари започват и заниманията с бъдещите родители, в които в серия от срещи ще се дискутират най-важните предизвикателства, пред които са изправени мама и тате в очакване на чудото нов живот.
 
.jpg_600_04 
 
Йога за бременни се вписва отлично в най-новите тенденции в пренаталната психология и психология на раждането. Този тренинг помага на бъдещите майки не само да се чувстват добре и сигурни в тялото си, но и да повярват и да разкрият своята вътрешна сила, за да имат едно пълноценно и прекрасно раждане, с грижа за новия живот, който идва.
 
2_600_01 
 
Припомняме, че в клуб "Усмивки" общува, възпитава и обучава чрез изкуство. Какво още – вижте тук.