Съдят младеж за кражба на моторни резачки

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 18-годишния М. В. Анг. от Белия град

Съдят младеж за кражба на моторни резачки
Районна прокуратура иска той да бъде признат за виновен в това, че през ноември 2011  г. в Балчик, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието, след предварителен сговор с друго непълнолетно лице и с 21-годишен тогава младеж, противозаконно е отнел две моторни резачки за дърва на обща стойност 1848 лв. Държавното обвинение уточнява, че откраднатите вещи са върнати на собственика.

Районна прокуратура предлага М. Анг. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. Прокурорът аргументира предложението си с обстоятелствата, че младежът не е осъждан, нито е освобождаван от наказателна отговорност, а причинените с деянието щети са възстановени. Той е признал вината си в досъдебното производство и е направил пълни самопризнания.

Разследването е установило, че М. Анг. и другите двама извършители на кражбата са приятели. Тримата взели решение да отидат до къщата на пострадалия и да откраднат резачките. Подсъдимият взел от дома си чанта и по тъмно отишли в чуждата къща. През оградата влезли в двора й и отишли до постройката, където М. Анг. знаел, че се намират машините. Вратата била отключена, а те се намирали на пода до нея. Поставили ги в чантата, а на другия ден ги продали на гражданин на Балчик. След разкриване на кражбата той ги е предал на полицията.