Двама добричлии, ограбвали жени, влизат в затвора

Две години лишаване от свобода при строг режим ще търпят 23-годишният Георги В. Димов и 22-годишният Симеон Н. Михайлов по присъда за извършен грабеж, след като тя бе потвърдена от Окръжен съд – Добрич.

Двама добричлии, ограбвали жени, влизат в затвора

Районен съд – Добрич е наказал Димов за това, че на 12.10.2011 г. в Добрич, в съучастие с Михайлов, като съизвършител е отнел чанта от плат и седем броя секретни ключа, всичко на обща стойност 36.50 лв. от владението на добричлийка, като употребил за това сила.

Симеон Михайлов е признат за виновен като съизвършител за същото деяние. Той е осъден и за второ деяние - на 11.10.2011 г. в Добрич е отнел черна дамска чанта от изкуствена кожа с намиращите се в нея вещи, всичко на стойност 249.94 лв. от владението на друга добричлийка, като употребил за това сила.

Делото срещу двамата е било разгледано като съкратено съдебно следствие и по този ред първоинстанционният съд е определил наказанията им. Първоначално наложеното наказание три години лишаване от свобода е било намалено с 1/3 и постановено всеки да търпи по 2 години лишаване от свобода.

Недоволни от наложеното им наказание младежите обжалваха пред въззивния съд с искане да бъде намалено като несправедливо.



Окръжен съд – Добрич счита, че наложените на двамата наказания отговорят на поставените в Наказателния кодекс цели. Съдът прие първоинстанционната присъда като обоснована и законосъобразна и я потвърди. Въззивното решение не подлежи на обжалване и протест.

 

Михайлов вече е бил осъждан два пъти за грабеж и за кражби и е бил наказван условно. Димов има 6 предишни присъди, от които 5 са за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление. Той е осъждан веднъж за кражба, но в нея са включени 18 деяния, и му е било наложено ефективно наказание.