Изграждат нови три игрища на открито към зала "Русалка"

На мястото на футболния терен срещу входа на басейна пък ще се обособят паркоместа.

Изграждат нови три игрища на открито към зала "Русалка"

И през тази година концесионерът на Спортен комплекс "Русалка" ще продължи с мащабните инвестиции в нови съоръжения.


 

p2040033_600_02 

 

През миналата усилията бяха съсредоточени в ремонта на басейна, който ще отвори врати до месец.

 

p6150035_600 

 

Освен това бе изградена изключително модерна зала за тенис на маса, която влиза в ТОП 5 на Европа в този спорт.

 

Газифицирана бе залата за художествена гимнастика, която от тази зима е топла и предлага отлични условия за тренировка на младите спортистки.

 

През следващите месеци в южната част на СК "Русалка" (задната част на сградата) ще се изградят 3 нови спортни игрища. Те вече са проектирани, поръчана е настилка от много високо качество. Едното игрище ще бъде за футбол. То ще бъде по-голямо от настоящото, размерите му ще бъдат 42 на 22 метра. Друго от новите игрища ще бъде универсално - за волейбол, баскетбол, тенис и бадминтон. Третото ще е помощно и ще се ползва за загрявка на спортистите. Освен това ще е подходящо за игра на малки деца, излезли с родителите си в градския парк на Добрич. Те ще имат свободен достъп до това игрище.

 

На мястото на настоящото футболно игрище съвсем скоро ще се създаде паркинг. Ще бъдат подсигурени минимум 60 места за посетителите на СК "Русалка".

 

В залите на комплекса към момента се практикуват 9 олимпийски спорта. Техният брой ще се увеличи с откриването на басейна в първите дни на март. В него ще се тренират плувни дисциплини, водна топка и синхронно плуване.

 

По настояване на проектанта на сградата единствено южната фасада на басейна не е топлоизолирана, за да се запази оригиналното паноПо настояване на проектанта на сградата единствено южната фасада на басейна не е топлоизолирана отвън, за да се запази оригиналното пано 

 

p2040006_600

 

p2040001_600_01