Бербатов с гол и победа на рождения си ден

Фулъм победи Уест Хям с 3:1 в лондонско дерби

Бербатов с гол и победа на рождения си ден
Българският нападател Димитър Бербатов отбеляза 32-рия си рожден ден с гол и победа във Висшата лига. Бербо вкара първия гол за Фулъм при успеха с 3:1 над Уест Хям в мач от 24 кръг на Висшата лига. В края на мача българинът получи разтежение и беше заменен от Младен Петрич.
 
Бербатов откри резултата в 10-ата минута, когато беше точен с глава след центриране на Деймиън Дъф. При повторението си видя, че има съмнения за засада на българина. Две минути преди почивката Бербо можеше да удвои аванса на тима си, но топката се отби от гредата при негов удар извън наказателното поле.
 
В 48-ата минута Кевин Нолан изравни за Уест Хям, след като от неудобно положение с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Шварцър. Капитанът на “чуковете” беше изпуснат от Бербатов при изпълнение на статично положение.
 
Минута по-късно Уго Родайега върна аванса на домакините. Той се разписа с глава след центриране на Дъф. В последната минута на редовното време Джоуи О'Брайън от Уест Хям си вкара автогол. Топката се удари в него след удар на Петрич от малък ъгъл и влезе във вратата на Яскелайнен.
 
Фулъм – Уест Хям 3:1
1:0 Димитър Бербатов (10), 1:1 Кевин Нолан (48), 2:1 Уго Родайега (49), 3:1 Джоуи О'Брайън (90-автогол)
 
Лондон, “Крейвън Котидж" - 24 791 зрители