Времето днес

Днес от запад на изток на места ще превали дъжд. Максимални температури - между 5° и 10°, в отделни райони на Западна България - до 12°-14°.

Времето днес
Днес от запад на изток, под влияние на преминаващ атмосферен фронт, на места ще превали дъжд. С умерен и силен вятър от северозапад ще проникне малко по-студен въздух и в Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът временно ще се примеси със сняг. След обяд от северозапад облачността бързо ще се разкъса и ще намалее. Максимални температури - между 5° и 10°, в отделни райони на Западна България - до 12°-14°. В София - около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция “Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е значителна и ще превали дъжд. Преди обяд за кратко вятърът ще е югозападен, но бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури - между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и ще превали дъжд, а над 1500-1600 метра ще - сняг. Ще бъде ветровито - със силен и бурен северозападен вятър; с него в следобедните часове ще застудее. След пладне над масивите в Западна България облачността ще се разкъса и ще намалее. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - минус 2°.