Ефективни наказания за трима добричлии, ограбвали жени

Наказание 5 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Добрич на 29-годишния Самет З. Ш. и 27-годишния Милен П. С., а 32-годишния Вехби Ахм. Ал. на 6 години.

Ефективни наказания за трима добричлии, ограбвали жени
Самет бе признат за виновен в извършване на 4 грабежа, ползване на чужд платежен инструмент и притежание на наркотични вещества. Милен бе осъден за извършването на 3 грабежа и ползване на чужд платежен инструмент. Вехби бе признат за виновен в извършването на 2 грабежа и за ползване на чужд платежен инструмент. Деянията му са сторени при опасен рецидив и предвид това и миналите осъждания – 7 на брой, му е наложено най-тежко наказание.

Съдът призна допуснатите за съвместно разглеждане в процеса граждански искове на две от пострадалите от грабежите. Тримата са осъдени да заплатят на гражданските ищци обезщетение за причинените им имотни вреди съответно 1500 лв. и 268,50 лв.

По молба на подсъдимите и след като те признаха вината си и дадоха съгласие да не се разпитват свидетели и вещи лица, съдът допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този ред е определено и наказанието на тримата, като първоначално постановеното им наказание – на Самет и Милен по 7 години и 6 месеца лишаване от свобода, а на Вехби 9 години лишаване от свобода бе намалено с 1/3.

Грабежите са над жени от Добрич, извършени в края на 2011 и началото на 2012 година. Семет е използвал и  дебитната карта на една от жертвите. Освен това, на 5 януари м. г. е заловен с марихуана.

Милен бе признат за виновен за грабежите, извършени в съучастие със Самет и като съизвършител със Самет и Вехби е ползвал чужда дебитна карта, като без съгласието на титуляра й са изтеглили общо 200 лв.

Вехби има основно образование, а Самет и Милен - средно, не работят, осъждани са.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.