Спецоперация срещу печатането на фалшиви винетки

Организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на винетни стикери за товарни автомобили, е разбита при специализирана полицейска операция на територията на В.Търново, съобщават от МВР.

Спецоперация срещу печатането на фалшиви винетки
В резултат на прецизно планираните действия са задържани тримата участници в престъпната схема - А.А. /40г./, организатор на групата, Б.Б. /45 г./, който отпечатвал фалшивите стикери и разпространителят - Й.Н. /37г./, всичките от старопрестолния град. „Производственият процес" на фалшивите стикери бил извършван в къщата на Б.Б. в кв. „Асенов", където всъщност били спипани и тримата.

Извършени са претърсвания в няколко имота на територията на В. Търново и Полски Тръмбеш, където са открити около 500 готови за продажба винетни стикера за 2011 г., 2380 холограмни знака, различни видове хартия. Оттам са иззети машина за рязане, компютърна конфигурация, дискове със софтуерни продукти за изработване на фалшиви български лични документи.

Холограмните стикери били с инициали на Изпълнителна агенция "Пътна инфраструктура". Установено е, че част от заготовките били внасяни от Китай.
Щетите, които можело да бъдат нанесени на държавата от пласирането на фалшивата стока се изчислява на 3 милиона лева.

По случая е образувано досъдебно производство, задържаните ще бъдат привлечени в качеството си на обвиняеми. Продължават процесуално следствените работи по случая.