„Добруджа 07” играе 3 контроли с „Нефтохимик 2010” тази седмица

Бившият капитан на вицешампионския отбор на "Добруджа" от сезон 1996/97 – добричлията Даниел Пеев се завръща в родното гнездо - бургаския "Нефтохимик 2010", но вече като треньор на тима, с който "Добруджа 07" ще изиграе 3 контролни срещи тази седмица.

„Добруджа 07” играе 3 контроли с „Нефтохимик 2010” тази седмица
Първите два мача са в петък от 11:00 и 18:00 часа, а третият е в събота от 11:00 часа, като всички срещи ще се играят в зала "Добротица". За първия мач двамата треньори са се договорили да пуснат на терена онези състезатели, които са играли по-малко през първия полусезон. На практика, от страна на "Добруджа 07" това ще е съставът на юношите-старша възраст. Във втората и третата среща, старши треньорът на добричлии - Георги Петров ще противопостави на отбора от Суперлигата на България титулярния си състав, като в отделните геймове той ще използва и резервните си състезатели.

Юношите-старша възраст на "Добруджа 07" ще изиграят първия си мач от втория полусезон в група 4 на Държавното първенство, като гостуват на "Варна волей", в неделя - 13 януари. Младите добрички волейболисти са водачи в класирането с 8 поредни победи през есенния полусезон.

В края на януари ВК "Добруджа 07" има намерение да проведе в Добрич един силен волейболен турнир за девойки-младша възраст. Отправени са покани за участие до някои от водещите в женското направление клубове в България от Пловдив, Казанлък и Плевен.

Клубното ръководство успя да осигури още един сериозен спонсор на добричкия волейбол. След като банка "ОББ" и мобилният оператор "Виваком" подкрепиха проекта "Добруджа 07", това ще направи и Застрахователно акционерно дружество "Алианц България".