Времето днес

Облачността ще е променлива, по-често значителна, максимални температури - между 4° и 9°

Времето днес
Днес в цялата страна ще се усили вятърът от запад-северозапад - ще е умерен, на места в Дунавската равнина и временно силен. Облачността ще е променлива, по-често значителна. До вечерта на отделни места в Северна България ще превали слаб дъжд. Максимални температури - между 4° и 9°, в София - около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик, цитиран от Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури - между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. По-късно през деня на отделни места, главно по старопланинското било, ще превали съвсем слаб сняг. Северозападният вятър ще се усили още - ще бъде бурен, особено по откритите и високи части. Максимална температура на 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - минус 5°. Ще продължи да застудява.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще се доближи до средната стойност за януари.