Нормализира се движението в Североизточна България

От 14.00 часа на 21.12.2012 г. се отварят за движение участъкът от АМ „Хемус“ на територията на област Варна, както и всички първокласни и второкласни пътища в областта за всички видове МПС с изключение на път І-9 Варна-Бургас и път ІІ-29 Варна-Добрич, които ще бъдат отворени след 15.00 часа. Проходът Провадия-Айтос е отворен за движение за всички МПС, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Нормализира се движението в Североизточна България
В Бургаска област всички първокласни и второкласни пътища са отворени с изключение на АМ „Тракия“ в участъка Карнобат-Бургас и път І-9 в участъка Обзор-Несебър.

На територията на област Добрич са отворени всички пътища първи и втори клас с изключение на път ІІ-29 Добрич-Варна и път І-9 в участъка Шабла-Каварна.

В област Силистра основните пътни направления са отворени за движение - Силистра-Русе, Силистра-Добрич, Силистра-Шумен.

В Разградска област са отворени пътищата І и ІІ клас за всички видове МПС с изключение на път ІІ-51 в района на Трапище-Лозница.

В област Шумен са отворени всички първокласни и второкласни пътища. Ришки проход е отворен за всички МПС.

На територията на област Търговище пътищата първи и втори клас са отворени.

След 17.00 часа ще бъде осигурена проходимост за МПС до 3,5 тона и автобуси по третокласната пътна мрежа на територията на областите Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Разград, Шумен и Търговище. Възможно е да бъдат въведени временни ограничения в движението поради снегопочистване или да се изиска поставянето на вериги за преминаването през определени участъци.