Съдът остави в ареста рецидивист за кражба на 3 диска с игри

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 26-годишния Валери В. К. от областния град мярка за неотклонение задържане под стража

Съдът остави в ареста рецидивист за кражба на 3 диска с игри
Той е разследван по досъдебно производство за това, че в периода 30.11.2012 г. – 02.12.2012 г., при условията на опасен рецидив, е отнел 3 диска с игри на обща стойност 207,95 лв. от хипермаркет в Добрич.

На 07.12.2012 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража и той обжалва определението на първоинстанционния съд.

Адвокатът му помоли въззивния съд да определи по-лека мярка, тъй като той лично се е явил пред органите на реда и се е признал за виновен. Валери доброволно бил предал откраднатото. С тази добросъвестност и наличието на постоянен адрес, защитникът мотивира искането за изменение на мярката за неотклонение. Самият Валери заяви, че съжалява за глупавата си постъпка.

Представителят на Окръжна прокуратура коментира жалбата като незаконосъобразна. Той изтъкна, че Валери е задържан по обосновано предположение за авторство на деянието. То е тежко умишлено престъпление и е извършено при условията на опасен рецидив. 26-годишният е осъждан и има лоши характеристични данни.

Окръжен съд установи, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив и в този случай законът предвижда задължително прилагане на най-тежката мярка за неотклонение. Съществува реална опасност 26-годишният да се укрие или да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение.

Валери има основно образование, не е семеен, безработен е, многократно е осъждан.