Балчишкият съд решава дело срещу търновчанин за контрабанда

Районен съд – Балчик е насрочил за утре наказателно дело срещу 48-годишния Анг. П. Цв. от град Велико Търново. Районна прокуратура – Балчик е повдигнала срещу него обвинение, че е заловен с цигари без бандерол, на обща стойност 2715 лв., в Кранево, през август.

Балчишкият съд решава дело срещу търновчанин за контрабанда

Държавното обвинение посочва, че на 10.08.2012  г. около 11 ч. на паркинга на хотел в селото спрял автобус с туристи. Единият от водачите слязъл, взел чанта и оглеждайки се подозрително се насочил към паркинга с леки автомобили. Това негово поведение направило впечатление на двама полицаи и те решили да го проверят. Те отишли до него и му поискали документите в момент, в който той отварял вратата на ”Фиат”.


 

Документите показали, че автомобилът е негов, а през отворената врата служителите на реда видели оставени на задната седалка стекове с цигари, които не били с български бандерол. Патрулиращите уведомили оперативния дежурен на РУП – Албена за констатираното и на място пристигнал разследващ полицай.

 

При извършения оглед били иззети 19 стека цигари „Stile”, 16 стека цигари „Прима Люкс” със 160 броя кутии и още 2 стека от същата марка, но с по 6 кутии в стек. Всички били запечатани с украински бандерол. Анг. Цв. обяснил, че си купува цигарите от Република Украйна, където били по-евтини и с добро качество, за себе си и близките си.


Анг. Цв. има средно образование, работи, не е семеен, не е осъждан.