Валежите продължават в следващите дни, първо - дъжд, после и сняг

Привечер и през нощта облачността над цялата страна ще се увеличи, а утре (неделя) ще е облачно, прогнозират от НИМХ при БАН.

Валежите продължават в следващите дни, първо - дъжд, после и сняг

Преди обяд ще превалява в западната половина, а до вечерта дъждовете ще обхванат цялата страна.


 

Вятърът в североизточните райони чувствително ще се усили, достигайки до 15-20 м/сек.

 

Рано сутринта температурите ще са между 3° и 8°, а максималните през утрешния ден (неделя) в повечето места ще са между 6° и 11°, само в югоизточните райони - все още до 14-15°.

 

По Черноморието ще е предимно облачно и ветровито. Ще превалява значително по северното крайбрежие. Привечер вятърът от север рязко ще се усили, достигайки 15-20 м/сек и ще започне да нахлува студен въздух. Температурите по северното крайбрежие обаче ще се задържат сравнително високи - до 8-10°, по южното 12-14°.

 

В понеделник валежите ще отслабнат, но привечер и през нощта срещу вторник отново ще се активизират. Тогава ще се усили и вятърът, който особено в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще бъде силен, по морския бряг и бурен. С вятъра ще нахлува студен въздух и в Северна и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. Температурите в сутрешните часове ще са предимно между 3° и 8°, през деня в по-голямата част от страната няма да се променят съществено, само в южните райони ще достигат до 12-14°.

 

В сряда отново ще вали, в по-голямата част от страната дъжд, в западните и планинските райони и сняг. Минималните температури ще са между минус 4 и 1, а максималните между 4 и 9°.