Светлините на Коледната елха на Добрич ще бъдат запалени на 3 декември

На 3 декември в 18.00 часа зам. кметът Камелия Койчева ще запали светлините на единадесетметровото коледно дърво на Добрич. По традиция общината украсява елхата на площад „Демокрация”.

Светлините на Коледната елха на Добрич ще бъдат запалени на 3 декември

В понеделник символът на Kоледа ще грейне с  гирлянди, топки и играчки, с разноцветни лампички, а на върха ще засияе светеща звезда.


 

Преди запалването на елхата Община Добрич е подготвила коледна програма в 17.15 ч. във фоайето на зала ”Добрич”. Програмата включва изложба на елхови дръвчета, изработени от децата от детските градини, и елхови украшения. Изложбата „Чудна елхова гора” ще бъде открита с поздрав от  детска градина ”Радост”. Всяка забавачница ще получи грамота за своето участие. Децата и гостите на изложбата ще посрещнат Дядо Коледа и заедно с него на площад” Демокрация” ще запалят светлините на Коледното дърво пред библиотека „Дора Габе” в 18.00 часа.  За всички тях добрият старец ще развърже чувала с коледни лакомства, осигурени от общината.

 

От 1 декември Община Добрич организира и празнично влакче, което ще превозва всички желаещи в рамките на града до първите дни на Новата 2013 година. Целият месец декември е изпъстрен с много коледни концерти и събития, които ще създадат истинска празнична атмосфера.