Днес над цялата страна облачността ще е значителна

Днес над цялата страна облачността ще е значителна. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък, на отделни места главно в южните и крайните северозападни райони ще превали.

Днес над цялата страна облачността ще е значителна
Ще се усили вятърът от юг-югозапад - в Източна България и на места, северно от планините, до умерен. Минимални температури - между 0° и 5°, по Черноморието до 6°-8°, максимални - между 11° и 16°. В София минимална около 0°, максимална 12°. В западните райони на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина ще остане с мъгла и ниска облачност и температурите ще са отново по-ниски - до 8°-10°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Южна България. На места, главно в Родопите ще превали. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието постепенно ще се заоблачи. Ще се усили вятърът от юг-югозапад, до умерен. Максимални температури - между 14° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала. Температурата на морската вода е около 9°.