Балчиклия, направил опит за кражба от училище, влиза в затвора

Наказание 1 година лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим наложи Районен съд – Балчик на 58-годишния Ас. Анг. М. от гр. Балчик.

Балчиклия, направил опит за кражба от училище, влиза в затвора
Той бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение, че на 27.04.2011 г. в гр. Балчик е извършил опит да отнеме движими вещи от училище в града. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Съдът групира това наказание с определеното с друга присъда от 2012 г. по дело за кражба. Съдът постанови Ас. М. да изтърпи по-тежкото наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим, наложено му по предходната присъда.

Пресцентърът на Районен съд – Балчик припомня, че според обвинителния акт на 27.04.2011 г. Ас. М. употребил алкохол и повлиян от него тръгнал към дома си. Докато се движел край училище в гр. Балчик, у него възникнала идея да извърши кражба на метални елементи. Намерението му било да ги продаде в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали и така да си набави пари. След обяд, в светлата част на деня, той отишъл до врата на физкултурен салон и с помощта на камък строшил горно остъклено прозорче. След това започнал да почиства останалите на рамката стъкла.

В този момент край него минали двама свидетели и му казали да се махне. Подсъдимият започнал да хвърля камъни и стъкла срещу тях и те го подгонили. Застигнали го в района на автогарата в Балчик и го заловили.

Ас. М. има начално образование, не е семеен, работи.

Присъдата на Районен съд – Балчик подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Добрич.