Съдят варненка без книжка за шофиране в Кранево

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 32-годишната С. К. Й. от град Варна.

Съдят варненка без книжка за шофиране в Кранево
Районна прокуратура – Балчик е повдигнала срещу нея обвинение за това, че на 04.11.2011 г. около 23 ч. по улица в с. Кранево е управлявала лек автомобил „Рено туинго”, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването й по административен ред с наказателно постановление за същото деяние.
 
Според обвинителния акт на 04.11.2011 г. около 23 ч. автопатрул на РУП – Албена спрял за проверка подсъдимата, която шофирала „Рено туинго”. Тя не представила свидетелство за управление на моторно превозно средство, а само документите на автомобила. Служителите на реда установили, че тя не притежава необходимото свидетелство за управление и й съставили Акт за допуснато нарушение на Закона за движение по пътищата.
 
Справка от сектор „Пътна полиция” на ОД на МВР – Варна показала, че жената не е правоспособен водач. С Наказателно постановление на Началника на Второ РУП към ОД на МВР – Варна, влязло в сила на 25.02.2011 г., тя била санкционирана за същото деяние – че управлява автомобил, без да притежава свидетелство за управление. На С. Й. било наложено административно наказание - глоба в размер на 300 лв. Установено било, че тя е извършила настоящото деяние в едногодишния срок от наказването й по административен ред.
 
С. Й. има средно образование, безработна е, семейна, осъждана е.