Прожектират филми за вредата от тютюнопушенето: умиращи пациенти разказват...

Във връзка с изпълнение на проект „Информирани и здрави”, по който Министерството на здравеопазването се явява бенефициент, Община Добрич реализира здравно-образователни кампании.

Прожектират филми за вредата от тютюнопушенето: умиращи пациенти разказват...
На 14 и 15 ноември от 11 часа в кино „Икар” ще бъдат прожектирани филмите „Къде ще си утре” - създаден за реализиране на националната кампания и „Не дишай”,  който разказва за драматичните последици от тютюнопушенето. Камерата влиза в Белодробната и Онкологична болници в София, където умиращи пациенти разказват през сълзи как лекомислено вече губят живота си, заради вредния навик.
 
Един от известните психолози прави анализ на поведението не само на подрастващите, но и на родителите, които са техен модел на подражание. Според експерти е паднала възрастта, при която децата запалват първата си цигара. Твърде тревожно звучи последното изследване за употребата на цигари - доскоро 39 на сто от българите бяха активни пушачи, като сега процентът е 44,4. Филмите ще бъдат разпространени във всички училища на територията на Община Добрич, младежки центрове и клубове.