Love.net: Издирваното момиче от Шумен избягало в Добрич при онлайн гадже

16-годишната ученичка Веселина Христова вдигна на крак полицаите в Шумен и Добрич, след като изчезна безследно в четвъртък сутринта.

Love.net: Издирваното момиче от Шумен избягало в Добрич при онлайн гадже
Четири дни полицаите издирваха девойката и по молба на шокираните родителите разпространиха снимка на момичето. Накрая се оказа, че тийнейджърката избягала при момче от Добрич, с което се запознала в интернет, пише в . “Стандарт”.
 
В четвъртък сутринта Веселина тръгнала уж за училище, но така и не прекрачила двора на Селскостопанската гимназия в Шумен. Вместо това момичето заминало за Добрич, където живеел неин интернет обожател.

Следобед в четвъртък майка й се притеснила, че дъщеря й още не се е върнала от училище, и звъннала на класния ръководител, от когото разбрала, че Веселина изобщо не е влизала в час. Уплашена и разтревожена, жената се обадила в полицията, откъдето обявили за издирване липсващата тийнейджърка. Оказало се, че явно момичето е планирало бягството си, тъй като взело със себе си две якета, малко дрехи, лаптопа и джиесема си.

Криминалистите разплели случая, след като директорът на гимназията Живко Желязков си спомнил, че най-добрата приятелка на Веселина му споделила как от около две седмици момичето поддържа контакт чрез интернет с 20 и няколко годишен младеж от Добрич. Шуменските полицаи се обърнали към колегите си от добруджанския град, които бързо открили адреса на ухажора в един от кварталите на града. Там намерили и липсващото момиче.

Полицаите са категорични, че девойката не е била задържана против волята й в жилището на младежа, а отишла доброволно. В училището недоумяват как Веселина се е решила на тази постъпка. Знаели я като добра, старателна и прилежна ученичка, която никога не е създавала проблеми в клас.