Съдят 27-годишен, заловен за пореден път зад волана без книжка

Районен съд – Балчик, решава дело на 27-годишен варненец за поредно шофиране без книжка


Съдят 27-годишен, заловен за пореден път зад волана без книжка
На 29.10.2012 г. Районен съд – Балчик, ще разгледа предложеното от Районната прокуратура споразумение за приключване на наказателното дело срещу 27-годишния Я. Ст. Ил. от Варна в досъдебното производство. С него той се признава за виновен в това, че на 03.04.2012 г. около 15 ч. на кръстовище в Балчик е управлявал лек автомобил „Опел Вектра”, без да притежава свидетелство за управление на моторно-превозно средство в едногодишен срок от наказването му по административен ред за такова деяние с Наказателно постановление от 05.03.2012 г. на IV РУП Варна, влязло в сила на 24.03.2012 г.

Споразумението предвижда Я. Ил. да бъде наказан за деянието с 3 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при строг режим в затвор от закрит тип. Предлага се съдът да групира това наказание с търпяно в момента от 27-годишния наказание лишаване от свобода за срок от 8 месеца, наложено му за кражба. Със споразумението се иска съдът да постанови той да изтърпи по-тежкото от двете наказания – 8 месеца лишаване от свобода при строг режим в затвор от закрит тип.

Я. Ил. е подписал доброволно споразумението с Районната прокуратура, в което декларира, че се признава за виновен, разбира последиците му на влязла в сила присъда и е съгласен с тях. С него той се отказва от приключване на делото по общия ред.

27-годишният е без образование, не е семеен, осъждан е.