Времето днес

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на места, главно в Западна и Южна България с превалявания от дъжд. Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната, съобщиха от НИМХ при БАН.

Времето днес

През нощта срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Там количеството на валежа ще превиши 50-60 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 м/сек, само в западните райони на Дунавската равнина и Тракийската низина вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са в широки граници - от 18-20° в местата без вятър и по-значителни валежи до 26-27° в Източна България и северно от планините.



Над Черноморието ще духа силен и бурен южен вятър. Облачността ще е значителна, а по-късно през деня и през нощта срещу понеделник ще има и превалявания от дъжд. Максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър. Ще има и валежи от дъжд. Максимални температури - на 1200 метра - около 13-15°, на 2000 метра - около 9-10°.


Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното и през деня слабо ще се повиши.