Условно наказание за измамник, плащал с фалшиви карти

Една година лишаване от свобода при три години изпитателен срок ще търпи 39-годишният Ивайло Т. Динев от Силистра, след като Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Прокуратурата, споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

Условно наказание за измамник, плащал с фалшиви карти

Със споразумението той е признат за виновен в това, че на 03.03.2010 г. в гр. Добрич, си е служил с неистински платежни инструменти – 3 броя пластмасови магнитни карти със стандартни размери на идентификационна карта и ръкописен надпис с черен цвят, със съдържание петцифрени числа, след като е знаел, че са подправени.    


 

Съдът постанови да бъдат отнети в полза на държавата 570 лв., които Динев е придобил чрез извършеното от него престъпно деяние.

 

Съдът разпореди да бъдат унищожени намерените у него общо 12 броя подправени пластмасови магнитни карти.

 

Подсъдимият декларира пред Окръжен съд – Добрич, че се признава за виновен, разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и доброволно го е подписал.

 

Окръжен съд – Добрич, прецени, че предложеното от прокуратурата споразумение отговоря на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу 39-годишния силистренец.

 

Ивайло Динев има средно образование, семеен е, работи, не е осъждан.