Интерактивният кабинет в библиотеката беше открит официално

Обновяването и модернизирането му са дарение от Ротари клуб - Добрич

Интерактивният кабинет в библиотеката беше открит официално

 img_4399001_600

 

От днес ученици, учители, както и цялата добричка общност получават един кабинет и една възможност, прилагайки иновационните технологии в образованието да разширяват своите умения и познания и най-вече да се изграждат, като модерни личност, заяви при откриването на кабинета директорът на библиотеката Пенка Христова.

 

Детелина Николова, Павел Павлов и Пенка ХристоваДетелина Николова, Павел Павлов и Пенка Христова 

 

Нейчо Нейчев, в качеството си на президент на Ротари клуб Добрич съобщи, че тази година организацията работи основно по два проекта: дарението от 90 портрета на известни български личности на ХГ”Св.Св. Кирил и Методий” и кабинета, който се открива днес. Събитието се случва в навечерието на Деня на благотворителността – 19-ти октомври.

 

img_4395_600 

 

Нейчо Нейчев и Детелина Николова прерязаха лентата на обновения кабинет 

 

Няма такава библиотека в друга българска община, с толкова много възможности, с широки зали, като сградата в Добрич, така че може да се гордеете с това, че в нашия град има един изключително богат образователен информационен център, каза в обръщението си към присъстващите младежи кметът Детелина Николова. Тя подчерта, че подобно осъвременяване трябва да има и в училищата, за да могат младите хора да развиват потенциала си и утре да станат достойни граждани не само на България, но и на Европа, и на света.  

 

img_4403_600 

 

Основната техника в реновираната зала е интерактивната дъска, чиято стойност надхвърля 6 000 лева, съобщиха от Ротари. Обновяването на кабинета още не е приключило, каза Нейчев и сподели, че ще се работи за климатизиране на залата.

 

img_4406_600 

 

Паст президентът на Ротари - Добрич Павел Павлов представи възможностите за работа с интерактивната дъска.

 

img_4410_600