Сметната палата изпрати на прокуратурата отчета на Община Генерал Тошево за 2011 година

Сметната палата представи на пресконференция днес отчета за дейността си за 2011 г. и резултатите от финансовите одити и заверки на годишните финансови отчети за 2011 г.

Сметната палата изпрати на прокуратурата отчета на Община Генерал Тошево за 2011 година

Само 6 министерства и ведомства, 7 общини и 11 висши училища са получили заверка на годишните си финансови отчети от Сметната палата без забележка.



С „обръщане на внимание" са заверени отчетите на 29 министерства и ведомства, 82 общини, 18 държавни училища заради открити грешки. С резерви са заверени отчетите на 8 министерства, 42 общини и 6 държавни висши училища заради съществени грешки и несъответствия.

  

Председателят на Сметната палта проф. Валери Димитров съобщи още, че в някои общини са установени поредица случаи на нецелево изразходване на такса битови отпадъци.


„Това негативно кметско ноу хау не е за препоръчване - да се харчат парите на хората, дадени за чистота за други цели", подчерта Валери Димитров.

 

Той каза още, че в община Генерал Тошево има данни за измама, тъй като е открито използване на разходно-оправдателни документи от юридически лица без регистрация в търговския регистър и Булстат.