Цветанов обеща края на „черното“ тото

С европейските ни партньори ще стигнем докрай в разследването срещу черното тото във футбола,обеща в Каварна вътрешният министър Цветан Цветанов

Цветанов обеща края на „черното“ тото
По думите му става въпрос за международна организация, която работи на територията на много държави. „Правим всичко възможно да имаме дорби резултати не само в България, но и в други европейски страни. Разследването е в напреднала фаза“, обясни министърът.
 
Проблемът с „черното тото“ се разглежда на фона на няколко фрапантни случая в българския футбол. Последният от тях бе привикването на разпит в ГДБОП на треньора на Литекс и легенда на българския футбол Христо Стоичков.
 
Вътрешният министър е в Каварна за откриването на Световното първенство по полумаратон. 100 деца от Каварна и региона, шефката на БОК Стефка Костадинова, лекоатлетката Ивет Лалова, спортният министър Свилен Нейков и вицепремиерът Цветан Цветанов пробягаха 100 м в чест на 100-годишния юбилей на Международната асоциация по лека атлетика IAAF. В юбилейната година България е домакин на Световното първенство по полумаратон.
 
Състезанието наблюдава лично и вицепрезидентът на IAAF Сергей Бубка. Първенците при мъжете и жените ще получат по 30 хиляди долара, а премии ще има за всички до 6-о място. Общият награден фонд е 245 хиляди долара.
 
Малко преди 11 часа стана ясна и победителката при жените – етиопката Месерет Хаилу, която постигна време 68 минути и 55 секунди. При мъжете триумфира Зерсенай Тадесе от Еритрея, за когото това е пета световна титла в полумаратона. Тадесе, който е и световен рекордьор в дисциплината, завърши с време 1:00.19 часа.
 
Втори зад него се нареди Дереса Чимса от Етиопия с резултат 1:00.51 часа. Бронзът остана за представителя на Кения Джон Нзау Мванганги с време 1:01.01 часа.