Екстрадират в Белгия обвинен за трафик и сводничество

Окръжен съд – Добрич допусна незабавното предаване на 36-годишния Решат Ф. от Тервел на белгийските съдебни власти за осъществяване на наказателно преследване за трафик на хора

Екстрадират в Белгия обвинен за трафик и сводничество

Съдът посочи в определението си декларираното от него желание да бъде съден там само за престъплението, за което е търсен с Европейската заповед за арест. Съдебният състав потвърди наложената му мярка за неотклонение задържане под стража до самото предаване на властите в Брюксел. Съдебният акт ще бъде изпратен на Върховна касационна прокуратура за изпълнение. 


 

Днес Решат потвърди даденото на 29.09.2012 г. съгласие да бъде екстрадиран за изясняване на случая.

 

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич припомня, че срещу тервелчанина се води наказателно производство по обвинение за подтикване към проституция, контрол на проституцията с цел облага, използване на принуда, насилие и заплахи, трафик на хора – 5 момичета от България, и настаняването им там. Белгийските разследващи предполагат, че активно е действал като сводник там и българките са работели за него като проститутки в Брюксел. Решат е бил депортиран от Белгия през 2008 г., защото е нарушил правото на пребиваване на чуждестранни граждани.