Детска градина "Пчеличка" работи по европейска програма

Добричката детска градина „Пчеличка” стана част от голямото семейство на програма „Коменски” на Европейския съюз. Тя беше одобрена и ще участва в международния проект „Нашият красив регион” с координатор Испания.

Детска градина "Пчеличка" работи по европейска програма

Девета детска градина е партньор в проекта с още две заведения за малчугани от Швеция и Румъния, и начални училища от Испания, Германия, Северна Ирландия, Гърция, Турция, Словакия и Полша. Проектът има за цел да направи културното наследство и разнообразието на европейските традиции по - близки и очевидни.

 

Децата и педагозите ще имат възможност да се запознаят с местните условия и ежедневието на останалите участници в училищна среда, у дома и в града. Предвидено е всяка от страните участнички в проекта да бъде домакин по време на двугодишния проект. По този начин педагозите ще имат възможността да се запознаят с образователните системи в другите държави и да взаимстват и прилагат добри практики. Една от дейностите е и създаване на сайт на проекта.

 

ЦДГ № 9 „Пчеличка” - Добрич ще бъде домакин на своите чуждестранни партньори през пролетта на учебната 2013/2014 година.

 

 ____27.9.2012_._070849_600