Започва прием на заявления за "Обществена трапезария"

Във връзка със започването на проекта "Обществена трапезария" на територията на Община Добрич от утре (19 септември) до 26 септември се набират заявления от желаещите да ползват услугата, в сградата на бившия партиен дом, етаж 12, стая 1203.

Започва прием на заявления за "Обществена трапезария"

Проектът е насочен към лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност); скитащи и бездомни деца и лица.

Необходимо е кандидатите при подаването на заявленията–декларации да представят документ за самоличност (лична карта, паспорт). Ако в семейството има деца, родителите трябва да представят акт за раждане на децата. Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК трябва да представят копие от експертно решение на ТЕЛК,а безработните кандидати - регистрационен картон от Дирекция „Бюро по труда”.


 
След приключване на приема, всеки подал молба може да провери дали е одобрен в изнесения в Бившия партиен дом, етаж 12, списък на информационното табло.


Доставянето на храна ще започне от 1 октомври и ще продължи до края на годината, всеки работен ден от понеделник до петък, в определените пунктове - клуб на пенсионера на ул. Отец Паисий 82 и храм "Света Троица".