Поредно дарение за училищата в Каварна

С откриване на новоизградена стена за скално катерене и нова интерактивна дъска бе дадено началото на новата учебна година в Каварна.

Поредно дарение за училищата в Каварна

Двете придобивки са пореден жест от страна на AES Geo Energy към община Каварна. Лентата прерязаха заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова, кметът на Каварна Цонко Цонев и Росица Рикова - технически асистент в AES Geo Energy.
    


Стената за скално катерене се намира в двора на двете най-големи училища в града - СОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Йордан Йовков”, и е разположена до площадката с външни фитнес уреди, която бе направена миналата година, също със средства на AES Geo Energy. Стойността й възлиза на 10 хиляди лева. Тя ще може да се ползва както от ученици, така и от други желаещи. Кметът Цонко Цонев пожела чрез образование, учениците да се учат да катерят върховете на живота.
    

Новата интерактивна дъска бе закупена за нуждите на НУ „Братя Миладинови“. Това е шестата интерактивна дъска, дарена от AES Geo Energy за каварненски училища. Предстои още такива да бъдат осигурени и за Професионалната земеделска гимназия в града.
    

AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България „Свети Никола” с мощност 156 мегавата. По линия на публично-частно партньорство са реализирани проекти в три каварненски училища, изградена бе площадка с външни фитнес уреди, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.