Съдът ще гледа замяна на пробация със затвор

Предложение за замяна отчасти на наложеното на 32-годишния Недко Хр. Митев наказание пробация с лишаване от свобода, ще разгледа на утре Окръжен съд – Добрич

Съдът ще гледа замяна на пробация със затвор

Пробационният съвет намира, че той умишлено се е отклонил от наложените му мерки, затова иска остатъкът от 5 месеца наказание пробация да бъде заменено с 2 месеца и 15 дни лишаване от свобода при строг режим.


На 9-ти юли 2009 г. Районен съд – Ген. Тошево, е осъдил Митев на пробация за това, че на 21-ви декември 2008 г. в гр. Ген. Тошево, по главен път е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф” в срока на изтърпяване на административно наказание „Лишаване от право да управлява МПС”, след като е бил наказан за същото деяние по административен ред. Наложени са му три пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години, задължителни срещи с пробационен служител за същия период и безвъзмезден труд в полза на обществото – 150 часа годишно за срок от 2 поредни години.


Митев започнал изпълнението им през април 2010 г., но наказанието било спирано, за да изтърпи наказания „лишаване от свобода” и поради задържането му под стража през юни същата година и през следващата.


До 23-ти май 2012 г. пробационните служители не са установили допуснати от 32-годишния нарушения, но след това започнал да пропуска задължителната регистрация, да закъснява или да не се явява на срещи с пробационен служител. По третата пробационна мярка е изработил общо 88 часа безвъзмезден труд на определения му обект – кметството на село Ломница.

 

Затова Пробационният съвет го санкционирал на два. Заповедите за наказанията не са му били връчени, тъй като не се явявал в Пробационната служба и е напуснал без разрешение местоживеенето си.

 

При проверка на 8-ми август 2012 г., пробационен инспектор не го открил на адреса му, и установил, че от около месец Митев пребивава във Варна. При многократните контакти по даден от него телефонен номер, той давал обещания да се яви, а впоследствие телефонният апарат бил изключен.