УРА! Водната криза в Добрич - разрешена!

Екологичната катастрофа, надвиснала над Добрич и областта, ще се разминe и градът ни няма да остане отново на сухо в началото на следващата седмица, както бе обявено. ВиК и Енерго-про са се разбрали за разсрочване на задълженията на водното дружество.

УРА! Водната криза в Добрич - разрешена!

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи добрата новина за добричлии в предаването "Факторът Кошлуков" на ТВ7. До късно снощи е продължила инициираната от нея среща между ВиК - Добрич и Енерго-про. Част от дължимите от водното дружество пари за ел.енергия вече са преведи, а за остатъка от задължението е постигната договорка за разсрочване, благодарение на министерската намеса.

 

Добрич Онлайн припомня, че Енерго-про спря тока на 4 помпени станции, захранващи Добрич за 24 часа, а реално високите ежати и квартали на града останаха без вода за почти двойно по-дълго. Дългът на водното дружество към електроразпределителната компания бе достигнал над 3,7 милиона лева. От ВиК - Добрич пък обясниха, че имат да събират 10 милиона лева от некоректните си клиенти в областта, близо половината от тях - в град Добрич. Нови две спирания на тока на ВиК предвиждаше за следващата седмица енергото.