Година условно за балчиклия, ограбил румънец

Наказание 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок наложи днес Районен съд – Балчик на 27-годишния Асп. В. Анг. от град Балчик.

Година условно за балчиклия, ограбил румънец
Той бе признат за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура – Балчик обвинение за това, че на 07.08.2011 г . на улица в Балчик е отнел чужди движими вещи на обща стойност 816,73 лв. от владението на 66-годишен гражданин на Букурещ, Румъния.

По делото е установено, че в началото на месец август 2011 г. румънският гражданин бил на почивка в гр. Балчик. На 06.08.2011 г. вечерта семейството му посетило заведение и след полунощ на другия ден тръгнали да се прибират към хотела. Докато вървели по улица, пострадалият е носел в ръцете си черна кожена чантичка. До него се приближил подсъдимият и умело му отнел чантичката, без да употреби сила. 27-годишният побягнал, а румънският турист го последвал, но го изгубил в тъмните улички.

Пострадалият имал в чантичката портфейл със сумата от 325 EUR, лични документи, кредитна карта, ключове, карта за безплатно пътуване по железопътния транспорт, винетен стикер за автомобил и мобилен телефон.

Подсъдимият скрил личните документи във външната тоалетна на дома си, взел валутата и мобилния телефон, а ключовете изхвърлил. Същата вечер той изиграл на игрални автомати сумата от 125 EUR, а останалите пари изхарчил за няколко дни за храна, цигари и лекарства. Мобилния телефон продал.

След разобличаването му той е предал на органите на реда документите, черната кожена чантичка и кафявия портфейл, а мобилния телефон бил върнат от купувача.

Асп. Анг. няма образование, не е семеен, не работи, не е осъждан.

Присъдата на Районен съд – Балчик подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.