Общината ще финансира добрички автори

Крайният срок за подаване на заявления за финансово подпомагане на проекти и инициативи в областта на книгоиздаването и книгоразпространението е 28 септември, съобщават от Община град Добрич.

Общината ще финансира добрички автори
До 28 септември 2012 година физически и юридически лица могат да подават заявления за финансиране на добрички автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич. Срокът е определен от Постоянната комисия “Култура, вероизповедания и етнически въпроси” към Общински съвет - Добрич, която заседава на 13 септември.
 
Проектите ще се финансират по общинските правила за подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението. Правилата, необходимите документи и заявлението за кандидатстване могат да се намерят на интернет–страницата на Община Добрич www.dobrich.bg в рубриката “Общински съвет” и подсекция “Правилници”.
 
Документите за кандидатстване се подават до председателя на Експертната комисия за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в Деловодството на Центъра за услуги и информация на улица ”България”12. Комисията ще заседава на 22 октомври 2012 година от 14.00 часа.