Даряват книжка-пътеводител на всеки малчуган, за да опознае родния край

В първия учебен ден, 6500 ученици от І до ІV клас в 72-те училища на територията на област Добрич, ще получат книжката-пътеводител „Опознай родния край - Златна Добруджа”. Децата, посетили определените 15 уникални туристически обекта в срок до 30 юни 2013 г., ще бъдат наградени.

Даряват книжка-пътеводител на всеки малчуган, за да опознае родния край

На 17 септември, при откриването на новата учебна 2012/2013 год., ще бъде даден стартът на Националната кампания „Опознай родния край” в област Добрич. Кампанията е под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, организира се от Българския туристически съюз и се реализира с подкрепата на областния управител Желязко Желязков.



В първия учебен ден с помощта на РИО на МОМН Добрич, книжката-пътеводител за кампанията ще бъде предоставена безплатно на всички ученици от І до ІV клас, на директори, преподаватели и възпитатели  в 72-те училищав региона, където те се обучават.


Екипът, ангажирал се с подготовката на това начинание, под председателството на зам.- областния управител Тодор Георгиев, формулира целта на кампанията: Стилистиката на пътеводителя е съобразена с възрастта на малките ученици. Желанието е да се провокира интереса им и да се обогатят знанията като стъпка към опознаването на богатото културно-историческо наследство и природно богатство на България. Специално изготвеният пътеводител „Опознай Родния край – Златна Добруджа”, включва 15 уникални места, в това число и обекти от националното движение „Опознай България - 100 Национални туристически обекта”, които се намират на територията на област Добрич.


На самата книжка има определени места за печат, който ще се поставя при посещение на всеки от 15-те обекта в областта. Кампанията продължава до 30 юни 2013 г., и очакванията са малките пътешественици да се включат масово в този урок по родолюбие.


Областният управител Желязко Желязков е убеден, че е намерена много добра форма за популяризиране на уникалните духовни и природни богатства на родния край, и възможност да се възпитават децата в дух на патриотизъм и любов към природата.