Трескава подготовка тече за "Миден и Рибен Фест" 2012

От 6 до 9 септември в Каварна ще се проведе традиционния “Миден и Рибен Фест 2012”. По време на деветото издание на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специални шатри в центъра на града.

Трескава подготовка тече за "Миден и Рибен Фест" 2012

По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили градоначалниците на Дряново и Елена. Тримата кулинари ще демонстрират уменията си в 16 часа на 6 септември на площада в центъра на града. Дегустацията ще бъде поверена на жури с председател актьорът Никола Анастасов и членове – д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева.



Първата вечер фестът ще започне в 20 часа с концерт на Тони Димитрова. На 7 септември от 20 часа на сцената ще се качат Стенли и Людмила Сланева и група „Конкурент”. На 8 септември от 20 часа всички гости на фестивала ще могат да видят Графа, Бобо, Печенката, Мариана Попова и Дани Милев. На 9 септември от 20 часа българската рок група „Сигнал” ще закрие фестивала.

 

Припомняме, че във връзка с провеждането на Балканско първенство по полумаратон Каварна 2012, днес от от 9.00 до 12.30 часа ще бъдат затворени за движение бул. „България” и част от пътя за село Българево. Пешеходната зона на Каварна ще бъде затруднена за придвижване. За нормалното провеждане на маратона се изисква да няма паркирани автомобили по бул. „България”.