Официално: Камило Плачи е треньорът на България

Италианецът получава договор за 4 години

Официално: Камило Плачи е треньорът на България
Камило Плачи е новият национален селекционер на отбора по волейбол. Това стана ясно след заседание на Управителния съвет по-рано днес.

“Взехме най-трудния избор. Наистина всички искахте този тандем - Камило Плачи и Найден Найденов, да го запазим за следващия период. Проблемът обаче беше, че двамата категорично заявиха своите желания да бъдат първи треньори. Накрая имаше тайно гласуване, на което Камило спечели с 8 гласа, Найден получи 7. Така че ние ще предложим поста на Камило Плачи. Същевременно предложихме на Найден да остане и да работи с Камило. Любо Ганев ще разговаря с него”, заяви шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров.

Найден Найденов напуска Марек Юнион Ивкони и ще му бъде предложено да поеме ръководството на цялото направление на националните отбори при мъжете.

Камило Плачи и Найден Найденов бяха двамата основни кандидати за поста. Те работиха в тандем на Олимпиадата в Лондон, на която България завърши на 4-о място. На Игрите обаче Найден беше в ролята на първи треньор, а италианецът – асистент. Тандемът Найденов-Плачи наследи отбор, раздиран от скандали след войната между федерацията и Радо Стойчев и успя да изправи отбора на крака.

Камило Плачи е бивш помощник на Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. Италианецът е факир по отношение на анализа и статистиката.