Добруджа отдавна се е наложила като еталон в земеделската култура и практика

Това заяви днес в Добрич земеделският министър д-р Мирослав Найденов

Добруджа отдавна се е наложила като еталон в земеделската култура и практика

Двадесетото юбилейно изложение на Добрички панаир „Селското стопанство и всичко за него“ беше открито преди час в Спортен комплекс „Простор“ с изпълнения на ПФА „Добруджа“.


 

p8280004_600 

 

Сред официалните гости на панаира са министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, народният представител Ваня Донева, кметът на Добрич Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков, председателят на Селскостопанска академия проф. Петър Славейков, председателят на ОбС Добрич Ангел Табаков, зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Свилен Костов, председателят на УС на ТПП Добрич Лъчезар Росенов и др.

 

„С обоснована гордост наричаме Добрич столица на Златна  Добруджа, защото днес за 20-ти пореден път градът ни е доманин на международното изложение“, каза в словото си кметът Детелина Николова. „Изложението за сетен път потвърждава, че българският аграрен бизнес вече твърдо присъства на територията на Европа, а това е най-сигурното доказателство за добрата европейска перспектива на България.“, каза още тя.

 

„Това изложение е почти връстник на прехода, а Добруджа отдавна се е наложила като еталон в земеделската култура и практика и тези 20 поредни изложения, които въпреки тежките времена и този преход оцеляха, го доказват“, заяви министър Мирослав Найденов. „Въпреки кризата тази година панаирът има 20% ръст на изложителите. Аз се надявам, че вие ще оцелеете не само в следващите 20, а и много, много години напред, защото без това, което произвеждате, никой не може.“

Лентата на панаира прерязаха министър Найденов, кметът Николова и областният управител Желязков.

 

p8280014_600_01

 

p8280022_600

 

p8280025_600

 

p8280003_600