152 фирми участват в селскостопанското изложение, което се открива утре

ХX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще бъде открито утре, от 10 часа, в Спортен комплекс „Простор” от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

152 фирми участват в селскостопанското изложение, което се открива утре

Сред официалните гости на откриването са Детелина Николова - кмет на община Добрич, Желязко Желязков - областен управител, проф. Петър Славейков - председател на Селскостопанската академия и д-р Михаел Ангерер - търговски съветник на австрийското посолство у нас.


 

На изложението, което ще продължи до 1 септември, ще участват 152 фирми и организации от страната и чужбина. Сред тях са традиционни участници, научни институти,  като  20% за първи път ще се представят на изложението. Ще участват браншови организации, търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях /гуми, масла/, специализирана литература и др. Директно ще участват фирми от Австрия, Украйна, Сърбия и Турция.


С информационен  щанд ще участват Европейската комисия, Министерство на земеделието и храните - Дирекция „Развитие на селските райони” и Държавен фонд "Земеделие" – Разплащателна агенция, Национална асоциация на зърнопроизводителите и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП).