Маргарита Попова и Сергей Игнатов ще участват в „Летен университет” в Албена

Вицепрезидентът Маргарита Попова и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участват в десетото издание на "Летен университет 2012" /Summer university/, който ще се проведе в курортния комплекс Албена от утре до 28 август

Маргарита Попова и Сергей Игнатов ще участват в „Летен университет” в Албена

На 26-ти август, от 14 часа, в зала „Атлантик” на хотел „Добруджа”, Маргарита Попова ще изнесе лекция на тема: „Президентската администрация и взаимодействието й с другите власти“.



В рамките на спортните финали на различните дисциплини, на 27-ми август, министър Игнатов ще има възможност да говори в неформална атмосфера с всички участници в тазгодишното издание.


В проявата ще се включат над 400 студенти от всички висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители.


Проектът стартира като „Национални студентски игри” през 2002 г. и по-късно се преименува в „Летен университет”. Той цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.  Чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт помежду си, както и да привлекат по-голям брой млади хора за участие в университета.


Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) обединява органите на студентско самоуправление в 51 акредитирани висши училища в страната и представлява повече от 285 000 български студенти.