Български спортистки атакуват медалите днес

Девет български спортистки ще застанат на старт в поредния 13-ти ден на Олимпиадата в Лондон. Световната шампионка по борба Станка Златева ще гони олимпийския медал в свободната борба, докато Златните момичета на художествената гимнастика и скачачката на висок скок Венелина Венева започват своите квалификации.

Български спортистки атакуват медалите днес
Може ли 13-ят състезателен ден на Олимпиадата в Лондон да не е злощастен и каръшки, а щастлив за българския спорт? Отговор на този въпрос ще ни дадат дамите, които започват своето участие в различните олимпийски турнири.

След провала на класиците една от най-големите надежди за медал на Олимпиадата Станка Златева започва своето участие в елиминациите в категория до 72 кг на олимпийския турнир по свободна борба.

Олимпийската ни вицешампионка от Пекин ще срещне в първата схватка Василиса Марзалюк от Беларус. Ако я преодолее, на осминафиналите Станка Златева ще срещне победителката от двубоя между Али Бернард (САЩ) и Джени Франсон (Швеция).

Започват и надпреварите в художествената гимнастика.

Силвия Митева ще излезе на подиума в квалификациите на многобоя, който започва в 14.00 часа.

Първият уред, на който ще играе българката, е обръч. Преди заминаването си за Лондон българката си пожела да играе на финал.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика (Михаела Маевска, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Християна Тодорова, Катрин Велкова, Цветелина Найденова) също започва своето участие с квалификациите в многобоя и надеждата да постигнат нещо голямо в Лондон.

Момичетата на Илиана Раева ще започнат своето представяне в „Уембли Арина” със съчетанието с топка малко след 16.50 часа.

Преди заминаването амбициозната треньорка заяви, че ще играят ва банк, и точно затова поиска да направят нещо запомнящо се на тази Олимпиада и да покажат най-доброто, на което са способни.

От 11.30 ч. започват квалификациите на скок височина с участието на Венелина Венева.  

Българката ще скача 15-та поред в група Б, в която са още 17 състезателки. Общият брой на състезателките в квалификациите е 35.

Скачачката замина оптимистично настроена за Лондон, въпреки че от един месец не е стъпвала на стадиона, а е тренирала в гората.

Не съм обувала шпайкове, не знам в каква форма съм, но имам опит, надявам се да покажа най-доброто себе си. Стискам зъби, голям боец съм и се на дявам на финал, заяви още Венева преди заминаването си.