"Добрички панаир" подготвя юбилейното изложение "Селското стопанство и всичко за него

Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" ще се проведе за 20-и път.

"Добрички панаир" подготвя юбилейното изложение "Селското стопанство и всичко за него

То ще се проведе от 28 август (вторник) до 1 септември (събота),  на познатото място - СК Простор в Добрич.


 

135 фирми до днес са заявили участие на 20-ото международно изложение "Селското стопанство и всичко за него", съобщи за Добрич Онлайн Звезделина Иванова - изп. директор на "Добрички панаир" АД.

 

Около 20% от тях са нови участници. Десет фирми пък са от Добрич. Директно участие ще има и на фирми от чужбина - Австрия, Сърбия, Турция, Украйна.

 

Министерство на земеделието и храните за втора поредна година ще има информационен щанд на изложението. За първи път щанд ще има и Европейската комисия.

 

Посетителите на "Селското стопанство и всичко за него" ще могат да открият всичко необходимо за отрасъла - земеделска техника, прикачен инвентар, семена, торове, препарати, специализирана литература и други.

 

Усилено се работи и по подготовката на съпътстващата програма, която ще стане окончателно ясна до края на седмицата. Съвместно с Търговско промишлената палата ще бъде организиран българо-румънски бизнес форум B2B. Предвидени са и демонстрации на новостите в сектора. Фирма "Раломекс" АД - град Завет ще покаже в действие нов обръщателен плуг с автоматични предпазители и нова компактна дискова брана със самостоятелни работни органи.

 

В рамките на 20-ото юбилейно изложение "Селското стопанство и всичко за него" ще бъдат връчени награди от "Добрички панаир" в две категории - "Български производител" и "Търговско представителство". По традиция това ще стане вечерта в първия ден на панаира.

 

Поканени на откриването на престижното изложение в Добрич са д-р Мирослав Найденов - министър на земеделието, зам. министър Светлана Боянова, областният управител на Добрич Желязко Желязков, кметът на града Детелина Николова, председателят на общинския съвет Ангел Табаков и други.