Албена и Добрич домакинстват на силни турнири по тенис за деца

За втори път курортен комплекс Албена ще бъде домакин на международни турнири по тенис за деца „Albena cup – kids tennis”, съобщи организаторът Ивайло Коев. Състезанията ще се състоят от 6 до 9 септември на кортовете на тенис комплекс „Калиопа”.

Албена и Добрич домакинстват на силни турнири по тенис за деца
Отличията ще си оспорват момичета и момчета до 9 и 10-годишна възраст. Турнирите са под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и са с генералната подкрепа на Албена АД, община Балчик, Vivacom, Babolat, Изида, TennisMall.bg, TennisKafe.bg и Алдо. Най-добрите в отделните възрастови групи ще получат купи и медали за основните и утешителни турнири, а за всички участници спонсорите са осигурили множество предметни награди.
 
Срещите ще се проведат с топки Babolat – Kid Ball и Mid Ball, които са за съответните възрастови групи. Най-малките ще играят на оранжев корт, а по-големите на зелен.
 
Домакините отново ще организират парти с изненади, на което всички участници ще бъдат почерпени с огромна вкусна торта. По време на турнира националният треньор по тенис Пресиян Иванов, който е и национален координатор по програмата Тенис10 към Българската федерация по тенис, ще изнесе безплатен Час по тенис за деца.
 
Припомняме Ви, че първите издания събраха 120 деца от България, Румъния и Русия.
 
През септември организаторите ще проведат международни турнири по тенис за деца и в тенис комплекс Изида в Добрич, който е един от най-красивите в Европа. Състезанията ще бъдат на 22 и 23 септември и ще се състоят паралелно с полуфиналите и финала на международния турнир по тенис за жени с награден фонд 25 000 долара, който е от календара на ITF и носи точки за световната ранглиста. Това ще даде възможност на малките участници, както и на техните родители да наблюдават и срещи на най-високо ниво.
 
За двата турнира в Албена и Добрич желаещите да се запишат могат да сторят това на имейл albenacup2012@abv.bg и на телефон 0886 18 44 44.