Средната възраст на геймърите е 30 години

Ново изследване отчита и мобилните платформи

Средната възраст на геймърите е 30 години
За една година средната възраст на геймърите е намаляла със 7 години - от 37 на 30, което бе нивото от 2005-та, според изследване в САЩ. Благодарение на мобилните устройства и социалните мрежи, геймърските платформи за игри са лесно достъпни за всеки.

Промяната не означава, че по-възрастните са се отказали от игри. В действителност, нова е методиката, по която Асоциацията за развлекателен софтуер изчислява средната възраст - към традиционните конзоли и персонални компютри са добавени и мобилните платформи.

На базата на статистиката анализаторите правят няколко извода. На първо място, аркадният характер на мобилните игри е по-малко интересен за възрастните, независимо от начина на взаимодействие със сензорен екран и датчик за движение.

Второ, възрастните предпочитат да играят у дома на голям екран, докато децата играят когато пожелаят на мобилни устройства.

И накрая, игрите са по-свойствени за безгрижните деца, отколкото за техните родители, в резултат на което средната възраст на геймърите пада. Методиката на изследването е приложена за геймъри, които играят поне 1 час в седмицата.