И Гришо тръгна с победа в Лондон

Гришо последва Пиронкова, срази Лукаш Кубот. Димитров обърна поляка с 6:3, 7:6.

И Гришо тръгна с победа в Лондон
Първата ни ракета Григор Димитров надделя над поляка Лукаш Кубот в първия кръг на турнира по тенис на Олимпиадата. Българинът спечели с 6:3, 7:6 (4) и се класира за следващия кръг на олимпйския турнир в Лондон.

Първата ни ракета започна много силно на любимите си тревни кортове и поведе с 3:0. Кубот направи всичко по силите си да обърне сета, но така и не успя да пробие стабилния и силен сервис на Гришо. В крайна сметка нашето момче не срещна трудности до края на сета и след 6:3 поведе в резултата.

Димитров като, че ли подцени съперника си в началото на втория сет и това му донесе много главоболия. Кубот поведе с 3:0 гейма и вървеше стабилно към изравняване на сетовете. Димитров се събуди и започна да печели подаванията си, а в най-правилния момент успя да стигне до пробив. Полякът сервираше за затваряне на сета, но Гришо показа класа и стигна до пробив на 30, с което не позволи изравняване на резултата.

Кубот дръпна с 6:5 в сета, след гейм на 15, а Димитров не позволи да загуби подаването си. Така сетът отиде в тайбрек. В него Димитров бе безапелационен и набързо поведе с 5:2, а в последствие достигна до победата, след 7:4.

В следващият кръг Григор ще се изправи срещу победителя от двубоя между Жил Симон (Франция) и Михаил Кукушкин (Казахстан).

Любопитното е, че Гришо и Кубот се срещнаха за първи път миналата седмица, когато в 1/4-финал в Гщаад (Швейцария) българинът разби поляка с 6:3, 6:2.