Разследван за 3 грабежа на дамски чанти и ползване на чужда дебитна карта остава в ареста

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 27-годишния Милен П. С. мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследван за 3 грабежа на дамски чанти и ползване на чужда дебитна карта остава в ареста

Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че е извършил три грабежа с обща стойност на отнетото 1461,70 лв.


 

На 13.12.2011 г. след предварителен сговор с 28-годишен добричлия е отнел дамска чанта с лични вещи и пари на обща стойност 287,10 лв., като употребил за това сила. На 27.12.2011 г. след предварителен сговор със същото лице е извършил грабеж на дамска чанта с лични вещи и пари на обща стойност 717,30 лв. На 30.12.2011 г. след предварителен сговор с 28-годишния е отнел дамска чанта с лични вещи и пари на стойност 457,30 лв. като е употребил за това сила.

На 16.12.2011 г. в съучастие с двама добричлии е използвал чужда дебитна карта и на 3 пъти е изтеглил общо 200 лв. без съгласието на титуляра й.

Деянията са извършено в изпитателния срок от 5 години по условна присъда, влязла в сила през 2010 г.

Милен е задържан под стража първоначално на 06.01.2012 г. Той моли съда да измени мярката за неотклонение в по-лека с аргумент, че семейството му е в тежко финансово състояние и има нужда от неговата подкрепа. 27-годишният твърди, че признава вината си, както и, че няма опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

След като се запозна със събраните по досъдебното производство доказателства и със становищата на страните, Окръжен съд – Добрич прие, че може да се направи обосновано предположение за авторството на Милен на престъплението, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено и е извършено в изпитателния срок по наложено му условно наказание. При тези обстоятелства Наказателно-процесуалният кодекс предвижда задължително прилагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът намира, че е налице и опасност той да извърши друго деяние. С тези аргументи Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на Милен мярка за неотклонение задържане под стража.

Той има основно образование, безработен е, не е семеен, осъждан е.

Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест.