Кмет спаси четири момчета край Шабла

Четири момчета отишли да скачат от една от многото пещери край Камен бряг, но вълна ги заклещила във водата и те не могли да се покатерят по скалата. След два часа в морето били забелязани от туристи, които подали сигнал на телефон 112 и бързо бил сформиран екип, начело с бившия кмет на Шабла, който е водолаз инструктор.

Кмет спаси четири момчета край Шабла
Четирима младежи решили да си набавят нужния адреналин и забавления през уикенда, но за малко не се разделиха с живота. Приятелите потърсили екстремни изживявания край Камен бряг. Отишли до Яйлата, за да скачат в заливчето от една от многото пещери в района.

При един от скоковете им, обаче се вдигнала много голяма вълна и ги заклещила във водата.

Момчетата не успели да се покатерят по скалата и се наложило да стоят в морето в продължение на два часа, пише "Стандарт". За щастие, туристи ги забелязали и подали сигнал на телефон 112. На мястото първи се отзовали пожарникари от Каварна. Те обаче нямало как да стигнат до младежите по суша и затова към мястото тръгнал катер.

В същото време от Държавната инспекция по корабоплаване в Каварна потърсили бившия кмет на Шабла Красимир Кръстев, който е инструктор-водолаз. Той веднага сформирал екип, събирайки свои колеги и потеглили с личната му лодка към "заклещените".