Добър жребий за Лудогорец и Левски, тежък - за ЦСКА и Локо

Чудесен жребий за Лудогорец и Левски в следващия кръг от евротурнирите. ЦСКА и Локо Пд обаче изтеглиха късата клечка с украинския Арсенал и Анжи.

Добър жребий за Лудогорец и Левски, тежък - за ЦСКА и Локо
Отлична възможност се откри пред Лудогорец за пробив в Шампионската лига.

Според жребия за III квалификационен кръг на турнира съперник, ако елиминират Динамо Загреб, ще е Улис Ереван (Арм) или Шериф Тирасол (Молдова).

Ако Лудогорец бие в Загреб, ще вземе високия коефициент на хърватите и ще трябва да изчака развръзката на двубоя между Улис Ереван и Шериф. Първата среща завърши 1:0 в полза на Шериф. За арменския тим се състезава българският вратар Владислав Стоянов.

В първия тур в настоящия кръг Лудогорец допусна катастрофално изравняване в последните секунди и така ще трябва да търси победата в Загреб другата седмица.

Чудесен жребий изтегли и Левски за третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Ако отстранят ФК Сараевро, „сините“ ще играят в следващия етап срещу победителя от двойката между Ийваскила (Финландия) и Зета (Черна гора). Не е никак сигурно обаче срещу кой от двата съперника би играл Левски, тъй като първият мач във Финландия е завършил с победа 3:2 на Ийваскила, а през следващата седмица предстои реванш в Черна гора.

Това като че ли бе и най-лесният възможен съперник за Левски като сред другите възможности личаха имената на Слован Братислава, Ескишехирспор, АИК и Омония.

За да продължи напред, Левски ще трябва да тръпне и в Сараево, след като в четвъртък постигна минимална победа с 1:0 над босненците в София.

Киевският Арсенал ще е съперник на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Преди това обаче "армейците" ще трябва да елиминират Мура.

Първият двубой в Словения завърши 0:0, след като и двата отбора получиха червени картони. Реваншът е в четвъртък (26 юли) на Националния стадион "Васил Левски".

Въпреки проблемите около селекцията, ЦСКА остава фаворит за класиране в следващата фаза. Арсенал (Киев) пък започва участието си в турнира от трети кръг.

Още по-тежко ще е на Локомотив Пловдив, ако победи холандския Витес.

Локомотив Пловдив ще играе срещу руския Анжи Махачкала със Самуел Ето'о, Гус Хидинк и Юри Жирков или Хонвед Будапеща в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ако успее да отстрани холандския Витес.

За пловдивчани обаче ще е трудно да продължат напред, след като в четвъртък направиха зрелищно 4:4 като домакини срещу холандците.