Прокурор Чапкънова: Терористът е дошъл от Равда, искал е да наеме автомобил в Поморие

Говорел свободно английски, но с арабски акцент

Прокурор Чапкънова: Терористът е дошъл от Равда, искал е да наеме автомобил в Поморие

Ден преди взрива терористът, който взриви автобус на летище Сарафово, е бил в Равда, а в Поморие е искал да наеме автомобил, като е предплатил с банкнота от 50 лв. Той е посетил два пъти аерогарата в деня на атентата, обяви тази сутрин окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.


 

Сделката с атентатора не е станала, но собственикът на фирмата за отдаване на коли под наем свидетелства, че лицето говорело английски с акцент. Според него акцентът бил характерен за арабите. Бил спокоен, дори не се ядосал и подразнил,когато му отказали колата под наем. Разменили само няколко думи.

 

От разпита на таксиметровите шофьори станало ясно, че лицето идвало два пъти до летище Сарафово на 18 юли с две различни таксита.

 

По думите на собственика на фирмата и на таксиметровите шофьори бил направен словесен портрет на лицето, което помага при установяване на самоличността му.

 

Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова опроверга твърденията, че терористът е дошъл от Румъния и че е имал български помагачи. Не се знае още и дали е имал като съмишленици чужденци на наша територия.