Тенисистите от Тошево са шампиони

Юношите на СКТМ "Спортист-95" са шампиони на малките селища, момичетата – четвърти.

Тенисистите от Тошево са шампиони

От 5 юли до вчера в град Ихтиман се проведоха ХVII-тите Държавни игри на спортистите от малките селища с жители под 10 хил. души. Игрите, под патронажа на  министъра на спорта  Свилен Нейков, включваха спортовете волейбол, хандбал, футбол, баскетбол и тенис на маса.


 

Клубът по тенис на маса „Спортист – 95” (град Генерал Тошево) взе участие и при двата пола. Съставът на юношите бе Дяко Дяков, Велизар Иванов и Мариян Петров, а  при момичетата участваха Христина Хинева, Стела Чернева, Ели Митева и Никол Костадинова.     

 

В надпреварата при юношите се включиха девет отбора от цялата страна. В групата си тошевци победиха оборите на Две могили и Симеоновград, а загубиха от Ардино. Като втори в  групата си на 1/2-финал Спортист срещна първия в другата - отборът на  Роман. Юношите от Генерал Тошево победиха с 3:2. Със същия резултат те са наложиха и на финала над отбора по тенис на маса от Чепеларе и спечелиха първото място.

 

При момичетата петте участващи тима играха по системата „всеки срещу всеки”, като от четири мача Спортист има три загуби и една победа, което им отреди четвърто място.

 

Юношите по тенис на маса от Генерал Тошево получиха златни медали и купа, а момичетата – купа за най-перспективен отбор.

   

Община Генерал Тошево бе една от общините с представители в повече от един спорт, като участва с тимове по тенис на маса и баскетбол.

 

2166_100_1451_600